18/07 2018
af advokat Gunnar Homann
Artiklen behandler de problemer, der i praksis kan opstå i relation til udlændingeloven, når udlændinge ansættes i Danmark, herunder bl.a. ved bibeskæftigelse eller når den pågældende påtager sig frivilligt arbejde.
15/03 2017
af Advokat Thomas Torré Christiansen
Mange medarbejdere og arbejdsgivere er i tvivl om, hvad der er tilladt for en medarbejder i opsagt stilling, der ønsker at etablere selvstændig virksomhed eller tage ansættelse hos en konkurrent i deres opsigelsesperiode eller under fritstilling. Spørgsmålet er blevet særligt aktuelt efter udbredelsen af sociale medier som for eksempel LinkedIn, hvor mange offentliggør deres karriereplaner.
23/08 2016
af advokat Niels Ulrik Ottesen
Ved en lovændring per 1. juli 2016 blev der genindført mulighed for at lade aktieløn beskatte som aktieavance frem for lønskat. Prisen for at give sine medarbejdere denne fordel, er at virksomheden mister de tilsvarende fradrag.
10/03 2016
af Advokat Thomas Torré Christiansen
Ifølge forslaget fra Skatteministeriet vil et selskab efter 1. juli 2016 kunne tildele medarbejdere aktier, aktieoptioner, warrants osv. til favørkurs (eller gratis) uden at medarbejderen indkomstbeskattes af værdien på tildelingstidspunktet.
9/10 2015
af Advokat Thomas Torré Christiansen
Den 29. april 2015 fremsatte beskæftigelsesministeren det ventede lovforslag om en samlet regulering af ansættelsesklausuler (konkurrenceklausuler, kundeklausuler og jobklausuler) i en lov. Lovforslaget bortfaldt på grund af folketingsvalget.
13/05 2015
af Advokat Thomas Torré Christiansen
Den 29. april 2015 fremsatte beskæftigelsesministeren det ventede lovforslag om en samlet regulering af ansættelsesklausuler (konkurrenceklausuler, kundeklausuler og jobklausuler) i en lov
7/05 2015
af Advokat Thomas Torré Christiansen
Ved Vestre Landsrets dom af 16. december 2014 er der nu sat et foreløbigt punktum for diskussionerne om, hvornår opdateringerne på sociale medier som LinkedIn udgør en overtrædelse af konkurrencebegrænsninger.
7/05 2015
af Advokat Thomas Torré Christiansen
Det er ikke forbudt at afskedige gravide medarbejdere eller medarbejdere på orlov, men det er arbejdsgiveren, der skal bevise, at opsigelsen ikke skyldtes graviditet eller orlov. Denne bevisbyrde er i praksis meget svær at løfte
4/02 2015
af advokat Lars Søndergaard
En funktionær, der havde krav på fuld løn i 14 uger efter sin fødsel, overgik efter de 14 uger til orlov på dagpenge i den resterende orlovsperiode. Et stykke inde i dagpengeperioden ophævede hendes fagforening ansættelsen på grund af manglende betaling af løn for den sidste periode med løn.
20/03 2014
af advokat Lars Søndergaard
Et ansættelsesforhold ophører sædvanligvis ved en opsigelse fra enten den ansatte eller arbejdsgiveren. I begge tilfælde skal opsigelsesvarsler respekteres, med mindre parterne er enige om andet.
14/03 2013
af advokat Lars Søndergaard
En funktionær, der opsiges, kan eventuelt være berettiget til godtgørelse efter Funktionærlovens § 2 b. Det vil være tilfældet, hvis ansættelsen på opsigelsestidspunktet har varet mindst 1 år og opsigelsen ikke er rimeligt begrundet i virksomhedens eller funktionærens forhold.
26/03 2010
af advokat Gitte Skouby, Advokatfirmaet GS Tax ApS
Fra 15. marts 2010 gælder SKATs vejledende mindstepriser for, hvad den enkel-te medarbejder selv skal betale (med beskattede midler) for at kantineordninger med tilskud fra arbejdsgiveren fortsat kan være skattefri.
26/03 2010
af advokat Gitte Skouby, Advokatfirmaet GS Tax ApS
Arbejdsgivere skal hver måned foretage indberetning til SKATs eIndkomst af personalegoder til de ansatte. Indberetning skal ske, når den ansatte modtager personalegoder eller skattepligtige fordele, som der ikke betales fuldt vederlag for.
5/02 2010
af advokat Lars Søndergaard
I ansættelsesforhold og i øvrigt også i andre samarbejdsrelationer kan der være et behov for at sikre sig mod, at den viden, som den ansatte eller samarbejdspartneren opnår om forretningshemmeligheder, herunder kendskab til og et godt forhold til kundekredsen, udnyttes i urimeligt omfang. Markedsføringsloven giver kun en begrænset beskyttelse.
28/05 2008
af Advokat Thomas Torré Christiansen
Hvis du bliver opsagt på grund af graviditet eller barsel, har du krav på godtgørelse efter ligebehandlingsloven.
9/04 2008
af Advokat Thomas Torré Christansen
Lovforslaget indfører et krav om at jobklausuler skal være skriftligt indgået mellem arbejdsgiveren og lønmodtageren, og at lønmodtageren skal have en kompensation.