Opsagt under graviditet eller barsel?

Hvis du bliver opsagt på grund af graviditet eller barsel, har du krav på godtgørelse efter ligebehandlingsloven. Godtgørelsen vil normalt udgøre 6-12 måneders løn.

Det er arbejdsgiveren, der skal bevise, at graviditeten ikke har haft betydning ved beslutningen om at opsige netop dig. Denne bevisbyrde er i praksis meget svær at løfte.

Selvom andre grund måske kan have været medvirkende til afskedigelsen  skal arbejdsgiveren bevise at graviditeten end ikke har været en medvirkende årsag. Er stillingen helt nedlagt skal arbejdsgiveren efter seneste retspraksis endda dokumentere, at det slet ikke var muligt at finde en anden stilling til den gravide et andet sted i virksomheden.

Hvis du er i tvivl om opsigelsen er lovlig, bør du kontakte din fagforening eller en advokat og få vurderet sagen. Uheldigvis tror mange, at det er meget dyrt og besværligt at gå til en advokat. Hvis man samtidigt er blevet fyret og lige har fået barn, så kan det være svært at finde overskud til at forfølge sin ret. Derfor tilbyder advokat Thomas Torré Christansen hos Homann Advokater, at man gratis og uforpligtende kan få vurderet sin sag.