Fra 15. marts 2010 gælder SKATs vejledende mindstepriser for, hvad den enkelte medarbejder selv skal betale (med beskattede midler) for at kantineordninger med tilskud fra arbejdsgiveren fortsat kan være skattefri.
Medarbejderen skal mindst betale følgende for ”gængs standardmad og –drikke”:
et standardmåltid ekskl. drikkevarer: 15 kr.
et standardmåltid inkl. drikkevarer: 20 kr.
Ved et standardmåltid forstås f.eks. typisk 3 almindelige stykker smørrebrød (for 2 stk. betales 10 kr.) eller almindelige varme og lune retter.
Er der tale om luksusmad, eller er der en væsentlig difference mellem salgspris og kostpris, hvad enten der er tale om luksusmad eller standardmad, skal der foretages en konkret vurdering af egenbetalingens størrelse. De vejledende værdier gælder heller ikke, når arbejdsgiveren køber maden ”ude i byen”. I sådanne tilfælde anvendes kostprisen.
Stiller arbejdsgiveren kaffe, te, frugt mv. til rådighed, er der tale om almindelig personalepleje, som fortsat er skattefri for medarbejderen.
Der betales kun for de dage/måltider, hvor medarbejderen benytter sig af kantineordningen.
--oooOooo---
Yderligere oplysninger om reglerne, herunder assistance, kan fås ved henvendelse til advokat Gitte Skouby.